Hieronta

Klassinen hieronta

Klassinen hieronta on vanha ja perinteinen hoitomuoto, jolla tarkoitetaan käsintehtyä pehmeiden kudosten käsittelyä erilaisin ottein. Hieronta auttaa rentouttamaan lihaksia, parantaa aineenvaihduntaa, lievittää kipua ja nopeuttaa rasituksesta palautumista. Kehon kipujen helpottumisen lisäksi hieronta vähentää stressiä ja parantaa unen laatua. Hieronta lisää lihaskudoksen elastisuutta ja kimmoisuutta. Säännöllisellä hieronnalla pidetään yllä kehon ja lihasten hyvinvointia. Jokainen hoitokerta toteutetaan asiakkaan yksilölliset tarpeet huomioon ottaen.
Esteet hieronnalle:

  • Flunssa, Influenssa, Korona
  • Akuutti trauma tai vamma. Näitä ovat esimerkiksi: jänne- ja lihasvammat sekä nivelsidevammat, palovammat, avohaavat, luunmurtumat ja paleltumat
  • Paikalliset tulehdukset iholla tai muualla kehossa.
  • Sydänvika ja toiminnalliset sydänsairaudet. Varmista lääkäriltä lupa hierontaan ennen tuloa.
  • Pahalaatuinen kasvain
  • Laskimotukos.
  • Alkoholi. Myös muut huumausaineet elimistössä ovat este hieronnalle.

Urheiluhieronta

Urheiluhieronta on klassisen hieronnan soveltamista urheilijoiden tarpeisiin. Urheiluhieronnassa huomioidaan urheilijan lajivaatimukset, kulloinkin menossa oleva harjoituskausi ja harjoitusohjelma. Urheiluhieronnalla pyrittään ylläpitämään ja palauttamaan urheilijan kehon normaalia toimintaa,sekä ennaltaehkäistään kireyksistä ja liikerajoituksista johtuvia vammautumisia. Urheiluhieronta eroaa klasisesta hieronnasta otteiden ja voimakkuuden perusteella. Urheiluhieronta on erityisesti muokkaavaa ja lihasta venyttävää hierontaa. Yksi merkittävimmistä urheiluhieronnan eroista klassiseen hierontaan verraten on lihastenkäsittely poikittaissuuntaisesti. Urheiluhieronta sopii kaikille iästä riippumatta.

Varaa aikasi nyt